Poštovani roditelji!

Sukladno UPUTAMA ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 ZA USTANOVE RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA TE OSNOVNOŠKOLSKE USTANOVE U KOJIMA JE OSIGURANA MOGUĆNOST ZBRINJAVANJA DJECE RANE I PREDŠKOLSKE DOBI TE UČENIKA KOJI POHAĐAJU RAZREDNU NASTAVU, Dječji vrtić "Morska vila" Nin započinje s radom 11. svibnja 2020., poštujući temeljne odrednice Uputa Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo. One se odnose na slijedeće:

Preporuča se ostanak kod kuće kad god je to moguće. U dječji vrtić primat će se isključivo djeca čija su OBA RODITELJA zaposlena. Roditelji će potpisatiIZJAVU da su trenutno oba zaposlena, te da nitko od ukućana ne boluje od COVID-19, niti je bio u kontaktu s nekim tko je pod sumnjom na zarazu.

U odgojno-obrazovne skupine primat će se maksimalno 9 djece, te se nakon formiranja skupine, u istu narednih 14 dana neće primati nova djeca. Za skupinu će se brinuti dva odgajatelja, ali bez preklapanja.

Primopredaja djece vršit će se na ulazu u Vrtić, u dogovoreno vrijeme za svaku skupinu (dogovara se s matičnim odgajateljem), pridržavajući se fizičke distance od 2 metra. Dijete se dovodi u pratnji jedne osobe, kad god je moguće  radi se o istoj osobi, koja ne spada u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID-19, tj. nije starije životne dobi niti je kronični bolesnik.

U vrtiću će se svakodnevno provoditi dezinfekcija prostora i igračaka, pojačana higijena ruku i prozračivanje prostora. Zaposlenicma će se svakodnevno prilikom dolaska i odlaska s posla mjeriti temperatura.

Djeca ne trebaju nositi zaštitne maske. Roditelji/skrbnici imaju OBVEZU svakodnevno djeci prije dolaska u ustanovu mjeriti temperaturu, te u slučaju povišene temperature NE SMIJU DJECU dovoditi u ustanovu, već telefonski javiti ravnatelju ustanove da dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu.

Djecu sa znakovima prehlade, curenja nosa, kihanja, kašljanja i drugim simptomima ostalih zaraznih bolesti nećemo moći primiti u skupinu.

Nastojat ćemo što više boraviti na svježem zraku te koliko je moguće održavati fizičku distancu među skupinama.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

S nadom i željom za što skoriji povratak u uobičajeni ritam i vrtić pun djece, dječjih radosti i veselja!